Ik wil graag gebeld worden om een presentatie van foutloos rekenen in te plannen
Ik wil graag gebeld worden om een gratis les van foutloos rekenen in te plannen
Geen velden gevonden.
Ik wil graag een gratis les van foutloos rekenen in plannen
Inschrijven Plan nu een proefles in Plan nu een proefles in Cursusportaal

Werken bij het NMI

Vacatures

 1. Kwaliteitsfunctionaris [reeds ingevuld]

 2. Foutloos Rekenen docent

 3. Onderzoeksassistent (4-40 uur) [reeds ingevuld]

 4. HR medewerker (32-40 uur) [reeds ingevuld]

 5. IT Medewerker (32-40 uur) [reeds ingevuld]

 

 

Kwaliteitsfunctionaris

Wil jij werken in het onderwijs? Zie jij het als een uitdaging om kinderen die vastlopen op school te helpen, hun vaardigheden te versterken en hun zelfvertrouwen te vergroten? 

Voor onze cursus Foutloos Rekenen zijn wij op zoek naar een kwaliteitsfunctionaris die het leuk vindt om met basisschoolleerlingen te werken, hun rekenvaardigheid te versterken en een essentiële bijdrage te leveren aan hun toekomstkansen. Als kwaliteitsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de voortgang van de leerlingen tijdens en na de cursus Foutloos Rekenen en draag je zorg dat de leerlingen die de cursus Foutloos Rekenen volgen deze succesvol afronden. Verder heb je passie voor lesgeven, een brede kennis van rekenen en ben je bereid deze te vergroten.

Wat wij verwachten

 • je hebt een afgeronde bachelor- of masteropleiding;

 • je hebt affiniteit met rekenen;

 • je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in jouw communicatie naar kinderen als naar ouders en collega’s;

 • je bent ordelijk, nauwkeurig en werkt discreet;

 • je bent goed in plannen en het overzicht bewaken;

 • je neemt initiatief en houdt van aanpakken;

 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • je hebt hart voor het (basis)onderwijs;

 • je bent vaardig in het gebruik van Excel en Open Office;

 • je bent flexibel en goed in het inschatten van urgente taken.

Werkzaamheden

 • voortgang van de leerlingen monitoren;

 • contact opnemen met ouders over de voortgang van de leerling;

 • een leerplan opstellen op basis van de inzet van de leerling;

 • inplannen van lessen voor de leerling en de docent op basis van het leerplan.

 • het les geven van de cursus Foutloos Rekenen, na het volgen van een docententraining;

Wat wij bieden

Een professionele en stimulerende werkomgeving, een deskundig, hecht team en een dienstverband van 32-40 uur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris passend bij je opleiding en werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lunchvergoeding, een mobiele telefoon en een reiskostenvergoeding.

Wie zijn wij

Het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI) organiseert de succesvolle rekencursus Foutloos Rekenen en de taalcursus Grip op Tekst voor basisscholieren uit groep 6, 7, 8 en de wiskundecursus Foutloos Wiskunde voor middelbare scholieren.

Bij het NMI ondervangen wij onderwijsproblemen met behulp van door onszelf ontwikkelde lesmethoden. Wij geven lessen in kleine groepen en onze docenten zijn experts die de materie van hun vakgebied door en door kennen. Dankzij deze succesfactoren garanderen wij dat de leerprestaties van de leerlingen aanzienlijk vooruitgaan en dat zij hun schoolcarrière succesvol zullen doorlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer elke leerling het juiste basisonderwijs geniet, hij of zij daar zijn of haar hele loopbaan van kan profiteren. Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel kinderen te helpen. Niet alleen met hun taal- en rekenvaardigheden, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Kijk ook op onze website en Facebookpagina voor meer informatie over ons en wat wij voor onze leerlingen betekenen.

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl.

 

Foutloos Rekenen docent

Wat een geluk als je bij ons komt werken
Het Nederlands Mathematisch Instituut (NMI) is een landelijk toonaangevend expertisecentrum op het gebied van onderwijs en onderwijsonderzoek. Wij zijn ervan overtuigd dat ieder kind taal- en rekenvaardig kan worden door het juiste basisonderwijs.
Onze ambitie is het ontwikkelen van lesmethoden waar elementaire kennis aan ten grondslag ligt, zodat kinderen vol zelfvertrouwen die kennis met begrip en inzicht kunnen inzetten voor hun verdere ontwikkeling. Met Foutloos Rekenen, Grip op Tekst, Foutloos Wiskunde en Wetenswaardig (wereldoriëntatie) levert het NMI een essentiële bijdrage aan de verbetering van het onderwijs in Nederland. Het NMI werkt samen met scholen zodat zij hun onderwijs kunnen verbeteren.
Wij zoeken een enthousiaste rekendocent
Het Nederlands Mathematisch Instituut zoekt een beta-nerd met sterke sociale
vaardigheden. Dit lijkt een contradictio in terminis, maar ze bestaan echt:
mensen die deze twee eigenschappen moeiteloos verenigen en ze werken bij het Nederlands Mathematisch Instituut. Dus ben je ijzersterk in rekenen en werk je graag samen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Nederlands Mathematisch Instituut is ervan overtuigd dat ieder kind foutloos kan leren rekenen, mits het op de juiste manier wordt onderwezen. De door het NMI ontwikkelde methode Foutloos Rekenen is gebaseerd op eeuwenoude concepten en rekenrecepten die in een vaste volgorde worden aangeleerd. Door Foutloos Rekenen leren kinderen te vertrouwen op hun
kennis en beschikken ze over basisvaardigheden die hen
zekerheid geeft en helpt in hun verdere ontwikkeling.

Neem gerust een kijkje op onze website voor meer informatie over de lesmethode Foutloos Rekenen: https://www.foutloosrekenen.nl

Onze eisen zijn hoog . . .

 • Je beschikt minimaal over een afgeronde bachelor;
 • Je hebt een brede kennis van rekenen en wiskunde;
 • Je bent collegiaal en in staat zelfstandig te opereren en te oordelen;
 • Je bent een ‘natural’ in het overbrengen van kennis en vaardigheden en vindt het leuk om juist basisschoolleerlingen te motiveren;
 • Je sociale vaardigheden zijn uitstekend en je communiceert op een prettige en duidelijke manier zowel met de leerlingen en hun ouders als met je collega’s;
 • Je hebt interesse om je didactische vaardigheden verder te ontwikkelen.

Jouw verantwoordelijkheid is groot . . .
Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen van rekenlessen aan leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Hierbij ga je uit van de methode Foutloos Rekenen van het NMI, en je volgt deze methode nauwgezet. Je evalueert regelmatig de voortgang van de leerlingen en communiceert dit met de ouders, je bespreekt eventuele zorgen en biedt suggesties aan. Daarnaast neem je deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten en workshops om je eigen vaardigheden te vergroten en te verbeteren.
Jouw leercurve is steil…
Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel leerlingen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal, rekenen en wiskunde, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening en werkplezier.
Daarnaast, ontwikkel je je als docent heel snel. Je wordt intern opgeleid door een mathematicus en een onderwijspedagoog en je leert onze lesmethode van binnen en buiten kennen. Tijdens de interne opleiding loop je mee met zeer ervaren docenten. Je neemt dan alle lesonderdelen voor je rekening totdat je de hele cursus beheerst.

Vervolgens ga je al vlot en zelfstandig aan het werk als rekendocent en geef je in kleine groepjes van 8 leerlingen rekenles. Collega’s zijn altijd bereid om je met raad en daad bij te staan. Later als je meer ervaring hebt, kan je ook lesgeven op de scholen waar wij mee samenwerken. Daarbij geef je les en begeleid je leerkrachten zodat zij zelf de cursus Foutloos Rekenen kunnen geven op hun school. Vanzelfsprekend word je daarbij ook begeleid door zeer ervaren collega’s.

… en verwachtingen worden overtroffen
Om leerlingen goed te helpen, moet je hun verwachtingen overtreffen. Jouw verwachtingen, t.a.v. deze functie, willen wij ook waarmaken. Daarom maken wij afspraken op maat met jou. Zo overleggen we met jou over je werktijden en beschikbaarheid. Daarnaast neem je deel aan professionele ontwikkelingsactiviteiten en workshops om je eigen vaardigheden te vergroten en te verbeteren. En natuurlijk sluit je ook weleens aan bij onze gezamenlijke lunches en gezellige kantooretentjes.

Het salaris of vergoeding die je ontvangt is passend bij je opleiding en werkervaring. Daarnaast bieden wij een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team van specialisten en een dienstverband van 28-40 uur per week voor een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Verder bieden we ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en deelname aan onze pensioenregeling.

Solliciteren?
Ben jij deze beta-nerd met sterke sociale vaardigheden? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Onderzoeksassistent [reeds ingevuld]

Het Nederlands Mathematisch Instituut is op zoek naar een gedreven professional die als onderzoeksassistent meewerkt  aan het bevorderen, bewaken en borgen van de kwaliteit van van taal en- rekenonderwijs. In deze functie voer je onder begeleiding van een onderzoeker werkzaamheden uit ten dienste van onderzoek en ondersteun je de uitvoerende afdelingen. We zoeken dan ook iemand die van aanpakken weet, flexibel en zelfstandig is en graag meedenkt over hoe we zaken efficiënt kunnen inrichten.

Functie-eisen

 • een afgeronde Master (of in de afrondende fase) binnen de Sociale en gedragswetenschappen, bij voorkeur de Onderwijswetenschappen of Ontwikkelingspsychologie;

 • affiniteit met onderzoeksmethodologie (o.a. observatieonderzoek, onderzoeksmethoden) en (neuro)psychologie of bereidheid zich snel hierin te verdiepen;

 • goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels;

 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en goed kunnen werken in teamverband;

 • belangrijke competenties in deze functie zijn accuratesse, samenwerken, initiatief, plannen en organiseren.

Onderzoekswerkzaamheden

 • Voorbereiden en uitvoeren van (delen van) onderzoek waaronder dataverzameling, contact met scholen, particuliere ouders, dataverwerking en vastleggen van onderzoeksdata;

 • Uitvoeren van data analyses en opstellen van rapportages;

 • Actief deel uitmaken van en samenwerken met collega’s binnen en buiten het NMI;

 • Het schrijven van (in teamverband) van (delen van) artikelen (Nederlands en Engelstalig);

 • Presenteren van delen van onderzoek.

Wie zijn wij

NMI staat voor Nederlands Mathematisch Instituut, dat de succesvolle rekencursus Foutloos Rekenen en de taalcursus Grip op Tekst organiseert voor basisscholieren uit groep 6, 7 en 8 en wiskundecursus Foutloos Wiskunde voor middelbare scholieren.

Bij het NMI ondervangen wij onderwijsproblemen met door onszelf ontwikkelde, vernieuwende, reeds bewezen lesmethoden en lessen in kleine groepen, gegeven door experts die de materie van hun vakgebied door en door kennen. Dankzij deze succesfactoren garanderen wij dat de leerprestaties van de leerlingen aanzienlijk vooruitgaan en dat zij hun schoolcarrière succesvol zullen doorlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer elke leerling het juiste basisonderwijs geniet, hij of zij daar zijn of haar hele loopbaan van kan profiteren. Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel kinderen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal en rekenen, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening. Kijk ook op onze website en Facebookpagina, voor meer informatie over ons en wat wij voor kinderen betekenen.

Wat wij bieden

Een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team van taalexperts en -docenten en een dienstverband van 4-40 uur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband. Ook werken via een overeenkomst van opdracht behoort tot de mogelijkheden.

Solliciteren?
Stuur je CV en motivatiebrief solliciteren@mathematischinstituut.nl.  

 

 

 

HR medewerker (32-40 uur)[reeds ingevuld]

Het Nederlands Mathematisch Instituut is op zoek naar een HR medewerker die proactief en ondernemend te werk gaat. Als HR medewerker bij het NMI ga je een belangrijke, verbindende rol vervullen en ben je verantwoordelijk voor een ruim takenpakket.  Je ondersteunt het HR team met diverse organisatorische en administratieve taken.

Je takenpakket is veelzijdig en nooit saai. We zoeken dan ook iemand die van aanpakken weet,  flexibel en zelfstandig is en graag meedenkt over hoe we zaken efficiënt(er) kunnen inrichten.

Wat wij verwachten

 • Afgeronde MBO+ of HBO opleiding in de richting van HR/personeelszaken;

 • Aantoonbare ervaring in het uitvoeren van personeelszaken is een pré;

 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden;

 • Je bent ordelijk, nauwkeurig en werkt discreet;

 • Je bent goed in plannen en in het bewaken van het overzicht;

 • Je neemt initiatief en bent een aanpakker;

 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • Je kan een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) overleggen.

Werkzaamheden

 • Verantwoordelijk voor alle HR administratie;

 • Betrokken bij werving en selectie;

 • Aanspreekpunt voor medewerkers voor alle HR gerelateerde onderwerpen;

 • Verwerken van mutaties en de administratie omtrent in-door-en uitstroom van medewerkers;

 • Arbeidscontracten opstellen;

 • Beantwoorden van HR gerelateerde vragen van managers en medewerkers;

 • Meewerken aan HR gerelateerde projecten;

 • Verbeteren van HR processen;

Wat wij bieden

Een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team en een dienstverband van 32-40 uur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris passend bij je opleiding en werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lunchvergoeding een mobiele telefoon en volledige reiskostenvergoeding.

Wie zijn wij

NMI staat voor Nederlands Mathematisch Instituut, dat de succesvolle rekencursus Foutloos Rekenen en de taalcursus Grip op Tekst organiseert voor basisscholieren uit groep 6, 7 en 8 en wiskundecursus Foutloos Wiskunde voor middelbare scholieren.

Bij het NMI ondervangen wij onderwijsproblemen met door onszelf ontwikkelde, vernieuwende, reeds bewezen lesmethoden en lessen in kleine groepen, gegeven door experts die de materie van hun vakgebied door en door kennen. Dankzij deze succesfactoren garanderen wij dat de leerprestaties van de leerlingen aanzienlijk vooruitgaan en dat zij hun schoolcarrière succesvol zullen doorlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer elke leerling het juiste basisonderwijs geniet, hij of zij daar zijn of haar hele loopbaan van kan profiteren. Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel kinderen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal en rekenen, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening. Kijk ook op onze website en Facebookpagina, voor meer informatie over ons en wat wij voor kinderen betekenen.

Solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief solliciteren@mathematischinstituut.nl

IT medewerker (32-40 uur)

Het Nederlands Mathematisch Instituut is op zoek naar een gedreven IT professional die meewerkt aan het opbouwen en onderhouden van de IT infrastructuur van onze organisatie. Het NMI is een organisatie die volop in ontwikkeling is, en de eisen die gesteld worden aan onze IT veranderen constant mee. Je hebt dan ook een zeer breed takenpakket, variërend van systeembeheer tot het zelf ontwikkelen van hulpmiddelen voor onze docenten en leerlingen. We zoeken dan ook iemand die van aanpakken weet, flexibel en zelfstandig is en graag meedenkt over hoe we zaken efficiënt kunnen inrichten.

 Functie-eisen

 • Je beschikt over een HBO of WO denkniveau met een relevante vooropleiding

 • Je hebt ervaring of affiniteit met systeembeheer

 • Een achtergrond in programmeren is een pré.

 • Onze huidige tooling is geschreven in talen als .NET Core, Node.js. Ervaring met  deze talen wordt op prijs gesteld.

 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels

 • Je hebt uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden en kan goed werken in teamverband

Werkzaamheden

 • Je onderhoud onze websites gebruikmakend van een cms.

 • Je onderhoud de accounts van medewerkers en leerlingen.

 • Je bent verantwoordelijk voor de inrichting en onderhoud van remote servers.

 • Je houdt je bezig met het onderhoud en inrichting van interne systemen.

 • Je ontwikkelt tooling voor docenten en leerlingen.

 • Je bedenkt verbeteringen in onze IT processen en voert deze uit

Wat wij bieden

Een professionele en stimulerende werkomgeving, flexibele werktijden, een deskundig, hecht team en een dienstverband van 32-40 uur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Een salaris passend bij je opleiding en werkervaring en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals lunchvergoeding een mobiele telefoon en een  reiskostenvergoeding.

 

Wie zijn wij

NMI staat voor Nederlands Mathematisch Instituut, dat de succesvolle rekencursus Foutloos Rekenen en de taalcursus Grip op Tekst organiseert voor basisscholieren uit groep 6, 7 en 8 en wiskundecursus Foutloos Wiskunde voor middelbare scholieren.

Bij het NMI ondervangen wij onderwijsproblemen met door onszelf ontwikkelde, vernieuwende, reeds bewezen lesmethoden en lessen in kleine groepen, gegeven door experts die de materie van hun vakgebied door en door kennen. Dankzij deze succesfactoren garanderen wij dat de leerprestaties van de leerlingen aanzienlijk vooruitgaan en dat zij hun schoolcarrière succesvol zullen doorlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat wanneer elke leerling het juiste basisonderwijs geniet, hij of zij daar zijn of haar hele loopbaan van kan profiteren. Wie werkt bij het NMI heeft het geluk om ontzettend veel kinderen te helpen. Niet alleen met hun vaardigheden als taal en rekenen, maar zeker ook met het verbeteren van hun zelfvertrouwen. Dat geeft veel voldoening. Kijk ook op onze website en Facebookpagina, voor meer informatie over ons en wat wij voor kinderen betekenen.

Solliciteren?

Heb je interesse? Stuur je CV en motivatiebrief naar solliciteren@mathematischinstituut.nl.